500 gr. junećeg 2 puta samlevenog, 2 kašike ulja, so, biber, crni luk, začin, šoljica vode, beli sir, ulje za prženje. | |
1-2 dana ranije mleveno meso zamesiti sa začinom, solju, 2 kašike ulja , biberom i vodom i ostaviti u frižideru da odstoji.Pred upotrebu 1 glavicu crnog luka sitno iseckati i umešati u meso. Podeliti na 4 manje loptice. Svaku rastanjiti u pljeskavicu. Na polovinu svake staviti malo izdrobljenog belog sira i preklopiti. Ivice dobro sastaviti da sir ne iscuri. Tako punjeni stek peći na ulju. Služiti uz prilog po želji.
Biftek s lisickama
Sastojci : |
| biftek lisičke (gljive lisičarke), crno vino, vorčester rajčica, koncentrat, brašno, senf, maslac i začini. | | |
| Kako pripremiti : |
| Biftek opečemo na maslacu, zalijemo temeljcem, dodamo pirjane lisičke, vino, vorčester, rajčicu, začine i na kraju zgusnemo. | |
Bogata poslastica
Sastojci : |
| 4 paprike, 150 g kuhane riže, 100 g gustog umaka od rajčice, 2 okrugla patlidžana, sir za pizzu, 1 jaje, brašno, bosiljak, peršin, majčina dušica, tvrdo kuhano jaje (za garniranje), maslinovo ulje, ulje za prženje. | | |
| Kako pripremiti : |
| Patlidžane operite, narežite na ploške, pospite solju i ostavite pod utegom pola sata da puste vodu. Rižu skuhajte "al dente". Papriku prerežite pri vrhu i očistite joj sjemenke. U zdjeli promiješajte rižu, umak od rajčica, narezano začinsko bilje, sol i papar. Napunite paprike nadjevom, prekrijte ih njihovom "kapicom", složite u vatrostalnu posudu i začinite ulje. Posudu tada prekrijte aluminijskom folijom i pecite 30 minuta na 160 °C. U međuvremenu isperite patlidžane i osušite ih. Napravite "sendvič" koji će se sastojati od 2 ploške patlidžana i ploške sira za pizzu, uvaljajte u brašno i uronite u umućeno jaje. Pržite "sendviče" u puno ulja, ocijedite ih i poslužite uz papriku, garnirane tvrdo kuhanim jajem. | | |
| |
Nema komentara:
Objavi komentar