Dashofer Affiliate Program
NOVO! Po prvi put u HR!
Učlani se besplatno i počni zarađivati.
Rad u vlastitom domu, zarada dobra, a
isplata sigurna ............................
Rezerviraj online
Primajte besplatne e-novine
Nekretnine
Međunarodni račun. standardi
Kalendar seminara
eUred
Uštedite i zaradite novac
eObrtnik
Porezi i računovodstvo
Vaš email:

Saznaj više...

nedjelja, 30. rujna 2007.

GLAVNA JELA


MEDALJON CRNE KRALJICE

Sastojci :

  • SVINJETINA (bez kostiju) 0.44 kg
  • RAJČICA 0.10 kg
  • KISELO VRHNJE 0.10 l
  • PŠENIČNO BRAŠNO 0.06 kg
  • PERŠUN 0.005 kg
  • MASLAC 0.05 kg
  • ŠAMPINJONI 0.15 kg
  • CRVENI LUK 0.15 kg
  • ULJE 0.06 lSOL 0.003 kg

Kako pripremiti :

Svinjetinu izrežemo na sitnije komade, oblikujemo u oblik medaljona i popržimo na plitkoj masnoći sa obije strane. Izvadimo ih i na toj masnoći napravimo umak tako da prvo stavimo šampinjone, te ostale začine, zalijemo vodom, stavimo medaljone da prokuhaju, te na kraju stavimo vrhnje za kuhanje

Balkanski stek

Sastojci :

500 gr. junećeg 2 puta samlevenog, 2 kašike ulja, so, biber, crni luk, začin, šoljica vode, beli sir, ulje za prženje.

Kako pripremiti :

1-2 dana ranije mleveno meso zamesiti sa začinom, solju, 2 kašike ulja , biberom i vodom i ostaviti u frižideru da odstoji.Pred upotrebu 1 glavicu crnog luka sitno iseckati i umešati u meso. Podeliti na 4 manje loptice. Svaku rastanjiti u pljeskavicu. Na polovinu svake staviti malo izdrobljenog belog sira i preklopiti. Ivice dobro sastaviti da sir ne iscuri. Tako punjeni stek peći na ulju. Služiti uz prilog po želji.


Biftek s lisickama

Sastojci :

biftek lisičke (gljive lisičarke), crno vino, vorčester rajčica, koncentrat, brašno, senf, maslac i začini.

Kako pripremiti :

Biftek opečemo na maslacu, zalijemo temeljcem, dodamo pirjane lisičke, vino, vorčester, rajčicu, začine i na kraju zgusnemo.

Bogata poslastica

Sastojci :

4 paprike, 150 g kuhane riže, 100 g gustog umaka od rajčice, 2 okrugla patlidžana, sir za pizzu, 1 jaje, brašno, bosiljak, peršin, majčina dušica, tvrdo kuhano jaje (za garniranje), maslinovo ulje, ulje za prženje.

Kako pripremiti :

Patlidžane operite, narežite na ploške, pospite solju i ostavite pod utegom pola sata da puste vodu. Rižu skuhajte "al dente". Papriku prerežite pri vrhu i očistite joj sjemenke. U zdjeli promiješajte rižu, umak od rajčica, narezano začinsko bilje, sol i papar. Napunite paprike nadjevom, prekrijte ih njihovom "kapicom", složite u vatrostalnu posudu i začinite ulje. Posudu tada prekrijte aluminijskom folijom i pecite 30 minuta na 160 °C. U međuvremenu isperite patlidžane i osušite ih. Napravite "sendvič" koji će se sastojati od 2 ploške patlidžana i ploške sira za pizzu, uvaljajte u brašno i uronite u umućeno jaje. Pržite "sendviče" u puno ulja, ocijedite ih i poslužite uz papriku, garnirane tvrdo kuhanim jajem.

Nema komentara: